vlag england vlag china




Home




Info




CV




Paintings




Drawing Models




Press




Photo Album




Contact


marga1457

MARGA DUIN





class="c2">



















Marga’s werk is tentoongesteld in steden als New York, Singapore, Beijing, Istanbul, Londen, Barcelona, Zürich en vele andere plaatsen op de wereld. In 2006 ontving ze een prijs voor haar werk tijdens de “International Contemporary Art Exhibition” die werd gehouden in het prestigieuze Estense Kasteel in Ferrara-Italië. In 2010 werd werk van haar geselecteerd voor de ‘Big Expo’ een internationale expositie over het Chinese culturele erfgoed, Beijing, China. In 2011 werd ze winnaar van de “TOPTEN International Art Competition – Women in the Arts,” Rome, Italië.In hetzelfde jaar omtving ze van het Ministerie van Cultuur in Beijing, China, een prijs als de "Top Influential Artist 2011." Werk van haar is aangekocht door de Nederlandse overheid en maakt tevens deel uit van veel particuliere verzamelaars en bedrijven in binnen en buitenland.

Marga Duin is geboren in Heemskerk, eens een klein dorp omgeven door akkers en weiden, dicht bij de duinen en de zee. Haar vader was bloembollenkweker waardoor ze opgroeide in een wereld vol kleur en dichtbij “keukenhof” werelds grootste bloemenpark.“Ik heb veel mooie herinneringen aan de kleurrijke akkers waar ik alleen was omgeven door de natuur, ik voelde me er gelukkig.” zegt ze.

Tegenwoordig woont en werkt Marga in Haarlem dicht bij de zee, een bron van voortdurende inspiratie die haar voert naar een aandachtige observatie en meditatie van de wereld om haar heen. In haar werk is de invloed van de zee vaak terug te vinden in kleur, vorm en ritmische beweging.

Natuur, licht en beweging zijn een terugkerend thema in haar schilderijen. Ze experimenteert graag met allerlei schilderkunstige materialen om het verrassende effect daarvan deel te laten uitmaken van haar composities. Haar werk wordt gekenmerkt door een verfijnd, maar soms ook heftig, kleurgebruik, veelal neergezet in geometrische vlakken met als enig doel het weergeven van de basale menselijke emoties. Elk vlak op zich heeft een andere toonzetting met daarbij een andere emotie. Marga’s werk beweegt zich tussen abstract en figuratief, de invloed van de mens in haar latere werk is evident.

Een ander deel van haar werk zijn haar modeltekeningen. Ze is gefascineerd door de lijnen van het menselijk lichaam. Hierin heeft ze een geheel nieuwe stijl ontwikkeld. Ze selecteert een deel van de figuur, geeft die weer op papier, stopt dan en selecteert vervolgens een ander deel van dezelfde of een ander figuur en plaatst die in de compositie. De lijnen worden snel en met vaste tekenhand neergezet, er is geen weg terug. Daarbij lopen de lijnen door elkaar, maken soms een kenmerkend dan wel hoofdbestanddeel uit van de compositie of verdwijnen daarin naar de achtergrond. Dit ritme van lijnen vormt de basis in al haar tekeningen. Het geeft op onnavolgbare wijze de levenslijn weer die elk menselijk wezen met al zijn emoties eigen is. Vervolgens worden kleurrijke vlakken aangebracht die de verschillende delen samenbrengen en elk gevoel voor fragmentatie elimineren. Marga werkt met een eigen groep modellen, meestal professionele ballet dansers, vrouwelijke en mannelijke.

Kunst is een essentieel onderdeel van haar leven, het is er altijd geweest. In haar werk doet ze geen concessies en volgt altijd haar eigen weg.